Παπασταύρου: Ή κορόιδευε τον Σαμαρά ή …

stoyrnaras-papastavrou-samaras

Στο υπ. Εξωτερικών γνωρίζουν τα πάντα για τον «σκοτεινό» σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού!

Φίλος διπλωμάτης επικοινώνησε με τη στήλη, διαμαρτυρόμενος ότι ο χθεσινός χαρακτηρισμός της «δημοκρατίας» ότι ο (σύμβουλος του Σαμαρά και πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ») Στ. Παπασταύρου «πετούσε την μπάλα στην εξέδρα» για τη νέα λίστα πιθανών φοροφυγάδων από τη Ρηνανία είναι πολύ ήπιος.

Ο πεπειραμένος διπλωμάτης σημείωσε ότι «ο σύμβουλος του Μαξίμου, που είχε αλαζονική συμπεριφορά έναντι του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Σαμαρά, πρέσβη Σταύρου Βασιλόπουλου, και άλλων συναδέλφων, δεν πετούσε την μπάλα στην εξέδρα, αλλά έξω από το γήπεδο»!

Στην απορία μας τι εννοεί διευκρίνισε ότι ο κ. Παπασταύρου είχε διαγράψει πλήρως από την ατζέντα της «Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης» κάθε αναφορά ή υποψία αναφοράς στη συνεργασία των φορολογικών Αρχών των δύο χωρών και, όποτε παρουσιαζόταν ανάλογο θέμα, εξέφραζε την ανάγκη επίλυσης άλλων εκκρεμοτήτων.

Η ατζέντα

Συγκεκριμένα, η ατζέντα της εταιρικής σχέσης αφορούσε θέματα Υγείας (με συμμετοχή του κ. Παπασταύρου και σε επιτροπή του υπουργείου Υγείας, που εξέταζε τα ζητήματα της Siemens, αν και η σύζυγός του εργαζόταν εκεί), ανάπτυξης, εργασιακών σχέσεων, περιβάλλοντος, Παιδείας και προστασίας του πολίτη. Για αναβάθμιση της συνεργασίας των φορολογικών Αρχών και την ανταλλαγή πληροφοριών, ούτε κουβέντα.

Στο ερώτημά μας αν τουλάχιστον στην ατζέντα της εταιρικής σχέσης υπήρξε κάποια πρόοδος, ο διπλωμάτης κάγχασε και απείλησε ότι θα μας κόψει την κουβέντα! «Όχι βέβαια», μας είπε, «έγιναν μόνο δύο σημαντικές συνεδριάσεις.

Η πρώτη τον Ιούλιο του 2013, όταν η εφημερίδα σας έγραψε ότι δεν γινόταν τίποτα και ο Παπασταύρου έσπευσε να δείξει στον Σαμαρά πως κάτι κινείται εν όψει της άφιξης Σόιμπλε στην Αθήνα. Και η δεύτερη, έναν χρόνο αργότερα, πάλι λόγω επίσκεψης Σόιμπλε, οπότε και διαπιστώθηκε τάχα πρόοδος, αν και δεν είχε γίνει τίποτα».

Σε άλλο ερώτημα, μήπως επιτεύχθηκε έστω κάτι ελάχιστο στην εταιρική σχέση, η απάντηση του διπλωμάτη δεν ήταν καθόλου διπλωματική: «Δεν θα το είχατε μάθει, δεν θα το διαφήμιζε ο ίδιος ο Παπασταύρου; Γιατί η Μέρκελ σχεδόν πέταξε τον Σαμαρά έξω από την Καγκελαρία τον Σεπτέμβριο του 2014 και παραιτήθηκε ο πρέσβης Ζωγράφος, που είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό; Ο Παπασταύρου μάλλον δούλευε τον Σαμαρά ή τον κρατούσε σε κάτι».

Από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 02/12/15

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: