Συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν Έλληνες παρατηρητές των τουρκικών εκλογών

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Έλληνες παρατηρητές της εκλογικής διαδικασία στην Τουρκία συνελήφθησαν και κρατούνται από την τουρκική Αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προχωρά σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες κατά Ελλήνων πολιτών που αντιπροσωπεύουν επίσημους θεσμούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξήχθη ΒΙΑΙΩΣ από το δημοτικό σχολείο Teyfik Kurt στην συνοικία Kumkap όπου και έλεγχαν την εκλογική διαδικασία. Τα μέλη της κρατούνται αυτή την στιγμή στα κεντρικά τουρκικής Αστυνομίας Κωνσταντινουπόλεως.

Αναφορές κάνουν λόγο για συλλήψεις επίσης ξένων παρατηρητών στα κάτωθι σχολεία: Irahim Ozay (Δημοτικό σχολείο στην Esenyurt), Tuna (Δημοτικό σχολείο στην Bayrampaa), Hasan Rumeli (Δημοτικό σχολείο στην Baclar) οι οποίοι επίσης κρατούνται. Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια των Τούρκων; O Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει κρίση με την Ελλάδα για να καλύψει την αποτυχία του και σε αυτές τις εκλογές; Επιχειρεί να «πειράξει» το εκλογικό αποτέλεσμα;

Από την εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ 02-11-2015

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: