Μάθε κάτι που αδυνατίζει το αντρικό σπέρμα

ShoweringΈνα καυτό ντουζ πάντα πιστεύουμε ότι μας χαλαρώνει και μας δημιουργεί την απόλυτη αίσθηση τη ελευθερίας. Παίρνει μακριά ότι μας βαραίνει από την κουραστική μας καθημερινότητα.

Μήπως όμως ένα καυτό μπάνιο δεν κάνει καλό κυρίως στα «αγοράκια»;  Σύμφωνα με έρευνα το καυτό μπάνιο μειώνει την ανδρική γονιμότητα, καθώς το σπέρμα των ανδρών χάνει τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.

Υπολογίζεται ότι το 50% των περιπτώσεων εξωσωματικής γονιμοποίησης, σχετίζονται με την κακή ποιότητα σπέρματος.ω Σημαντικό ρόλο στη μείωση των σπερματοζωαρίων αλλά και στην κινητικότητά τους, παίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες!

Οι όρχεις, για να λειτουργήσουν, βρίσκονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν του σώματος. Γα το λόγο αυτό περικλείονται στο όσχεο, το οποίο είναι από τις λίγες περιοχές του δέρματος που δεν καλύπτεται με λίπος γιατί δεν πρέπει να λειτουργεί θερμομονωτικά. Αντίθετα, πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να παράγονται σπερματοζωάρια.

O σύγχρονος τρόπος ζωής εκθέτει τους όρχεις σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα στενά παντελόνια και τα σλιπάκια, υπερθερμαίνουν τα γεννητικά όργανα, καθώς φέρνουν τους όρχεις κοντά στους μηρούς αυξάνοντας τη θερμοκρασία τους και προκαλώντας μείωση της κινητικότητας του σπέρματος.
Το ζεστό μπάνιο μπορεί να «σκοτώνει» τα σπερματοζωάρια.


Ειδικά το να γεμίζει κανείς την μπανιέρα και να μένει ώρα μέσα στο ζεστό νερό είναι ότι χειρότερο για την ανδρική γονιμότητα. Το ίδιο ισχύει και για το τζακούζι και τη σάουνα. Επιλέγετε πάντα το νερό να έχει μέτρια θερμοκρασία και προτιμήστε το γρήγορο ντους.

Advertisements

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: