Δείτε τι θα πληρώσουν όσοι έχουν βάρκα

varkaΜε φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά και όσοι διαθέτουν βάρκες που ξεπερνούν τα 5 μέτρα, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν… αναδρομικά τον φόρο, που τους αναλογεί.

Σε ό,τι αφορά τους  ιδιοκτήτες  σκαφών, αλλά και τους βαρκάρηδες, το χαράτσι θα ξεκινάει από τα 520 ευρώ και θα αφορά βάρκες μήκους από 5 μέτρα και πάνω. Περί τα 780 ευρώ θα πληρώσουν όσοι έχουν σκάφος 6 μέτρων και 1040 ευρώ όσοι έχουν σκάφος 7 μέτρων.

Βάρκες και σκάφη, που έχουν μήκος υποδιαίρεση του μέτρου για παράδειγμα 5 μέτρα και 20 εκατοστά,  λογίζονται σαν εξάμετρα, ανεβάζοντας κατά πολύ, τόσο τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όσο και το τεκμήριο

Στα δίχτυα της εφορίας  θα πιαστούν και  χιλιάδες ιδιοκτήτες φουσκωτών σκαφών αναψυχής,  οι περισσότεροι εκ των οποίων διαθέτουν σκάφη πάνω από πέντε μέτρα, αφού μέχρι το καλοκαίρι ο νόμος φορολογούσε σκάφη από 7 μέτρα και πάνω.

Οι βαρκάρηδες και οι ψαράδες θα λάβουν ειδοποιητήριο από την εφορία, αν έχει γίνει  εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης με το νέο  φόρο που θα έχει συντελεστή  13% και θα καλούνται να  τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις της πολυτελούς διαβίωσής τους.

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: