Υπάρχει Θησαυρός κάτω από τον τάφο της Αμφίπολής;

alexander the grateΔιαβάστε ένα ακραίο σενάριο που ξεχρεώνει την χώρα μέχρι και τρίτης γενιάς, αφού εκεί φυλάσσεται ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη έχουν δημιουργήσει πολλά σενάρια, αφού ο κάθε επιστήμονας εκφράζει ελευθέρα την γνώμη του τόσο για το «ιδιοκτήτη» (και όχι «ένοικο») του τάφου, στο λόφο Καστά, όσο και για το ποιος είναι ο κατασκευαστής του, αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταφικά συμπλέγματα σε παγκόσμιο επίπεδο, και οι ιστορίες που λέγονται είναι περισσότερες από τις μέρες του χρόνου..

Από το ποιος είναι ο νεκρός του τάφου έως (κορυφαίο και λυτρωτικό για του Έλληνες) ότι ο τάφος κρύβει το θησαυροφυλάκιο του Μ. Αλεξάνδρου.

Έτσι, κάποιοι ευφάνταστοι υποστηρίζουν ότι μέσα στο μνημείο βρίσκονται θαμμένα νομίσματα, σημερινής αξίας 550 δις. ευρώ, οπότε η χώρα τελειώνει με το χρέος και τα μνημόνια.

Οι σεναριογράφοι παραμυθιών για μεγάλα παιδιά έχουν την γνώμη ότι κάτω από τα χώματα του μεγαλοπρεπούς τύμβου βρίσκονται πέντε δωμάτια, το ένα περιλαμβάνει τον θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ στα άλλα είναι θαμμένη η μητέρα του Ολυμπιάδα.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι τυμβωρύχοι έχουν κάνει πάμπολλες προσπάθειες από το αρχαίο παρελθόν έως σχετικά πρόσφατα, για να βρουν τον θησαυρό αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο αλλά δεν αποκλείουν να βρήκαν σκορπισμένα νομίσματα.

Ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ερευνητές γιατί χρησιμοποιούν συστήματα υψηλής τεχνολογίας που ανιχνεύουν τα πολύτιμα μέταλλα.

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο μνημείο της Αμφίπολης έγινε γατί γνώριζαν τις πληροφορίες για τον θησαυρό που κρύβει, και τον πιθανό «ιδιοκτήτη» του τάφου, που ελπίζουν να τους ξελασπώσει αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα.

Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι το τέλος των ανασκαφών, αφού εμείς οι Έλληνες έχουμε ζωηρή φαντασία, και πλούσιο παρελθόν..

Πηγή: parapolitika.gr

Advertisements

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: