Η δημοτική αρχή του Ντιτρόιτ έκοψε το νερό σε χιλιάδες κατοίκους

Detroit Area Economy Worsens As Big Three Automakers Face Dire Crisis

Εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησαν σήμερα τη δημοτική αρχή του Ντιτρόιτ,ότι παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα διακόπτοντας την υδροδότηση σε χιλιάδες κατοίκους που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους. Το Ντιτρόιτ, που αποτέλεσε τον Ιούλιο τη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που κήρυξε πτώχευση, ξεκίνησε να κόβει το νερό σε όλα τα νοικοκυριά που δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους τα τελευταία 2 χρόνια, υπογράμμισαν οι τρεις ειδικοί.

Η πόλη, που δεν έχει ανακάμψει από την κρίση στην αγορά ακινήτων και την ύφεση που πλήττει τις ΗΠΑ από το 2008, κόβει το νερό σε περίπου 3000 καταναλωτές κάθε εβδομάδα και 30.000 νοικοκυριά ενδέχεται να έχουν την ίδια μοίρα τους επόμενους μήνες, προσέθεσαν οι ίδιοι. «Το να διακόπτεται η υδροδότηση, επειδή δε μπορούν να πληρώσουν επειδή δεν έχουν τα μέσα για αυτό, συνιστά παραβίαση του δικαιώματος του ανθρώπου στην πρόσβαση στο νερό και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισαν, ενώ ζήτησαν «την άμεση επανασύνδεση» στο δίκτυο διανομής των νοικοκυριών που επλήγησαν.

Οι εμπειρογνώμονες εξήγησαν ότι θα μπορούσαν να κατανοήσουν τη διακοπή της υδροδότησης στην περίπτωση που κάποιος αρνείται να πληρώσει αν και έχει τα μέσα, όμως στο Ντιτρόιτ, όπου η ανεργία είναι ενδημική και η φτώχεια πιο διαδεδομένη όσο ποτέ, η πρόσβαση στο νερό δεν προσφέρεται σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. «Όταν υπάρχει μια πραγματική αδυναμία πληρωμής, τα ανθρώπινα δικαιώματα απαγορεύουν πολύ απλά να κόψεις» το νερό, επισήμανε η Καταρίνα ντε Αλμπουκέρκι, μία ειδική των Ηνωμένων Εθνών για θέματα πρόσβασης στο νερό και υποδομών υγείας.

Advertisements

, , , , , , , , , , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: