Δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου αποφάσισε ο Πρόεδρος Ομπάμα

bannerSamoa

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει να δημιουργήσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, σε μία απομονωμένη περιοχή όπου απαγορεύετε κάθε εμπορική δραστηριότητα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη, ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να προστατεύσει την θαλάσσια περιοχή στις νότιες-κεντρικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού μεταξύ της Χαβάης και της Αμερικανικής Σαμόας. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τα ακριβή όρια του θαλάσσιου πάρκου δεν έχουν ακόμα καθοριστεί αλλά ενδέχεται να εκτείνονται σε έκταση μεταξύ 225.000 και 2 εκατομμύριων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η περιοχή περιλαμβάνει μερικά από τα πιο παρθένα τροπικά θαλάσσια οικοσυστήματα στον κόσμο. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ομπάμα τα οικοσυστήματα αυτά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της οξείδωσης των ωκεανών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στοχεύει στην δημιουργία κυβερνητικού προγράμματος για την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς αλιείας και θαλασσινών, όπου τα προϊόντα φέρουν παραπλανητικές ετικέτες σχετικά με την προέλευση τους.

Ο κ. Ομπάμα σχεδιάζει να δώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της διάσκεψης με τίτλο «Οι Ωκεανοί μας» που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον.  Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν ένας από τους ομιλητές της διάσκεψης ο οποίος χαιρέτησε τις προσπάθειες για την προστασία του Ειρηνικού.

Advertisements

, , , , , , , , , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: