Γιάννης Μηλιός: Η Αριστερά θα αναδιανείμει τον πλούτο

ΜΗΛΙΟΣ

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποτελέσει αναγκαστικά ένα «πρόγραμμα αναδιανομής» υπέρ των πολλών: αναδιανομή δικαιωμάτων ισχύος, εισοδήματος και κοινωνικού πλούτου, υποστηρίζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ Νέα» ο κ. Μηλιός υποστηρίζει πως κατά την τελευταία τετραετία συντελέστηκε ένας μείζων αντιδραστικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας και με την ευθύνη του παλιού πολιτικού συστήματος.

«Τα Μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010, αποτελούν στην ουσία ένα μακρόπνοο και «ριζικό πρόγραμμα» συγκέντρωσης εξουσίας, πλούτου και εισοδήματος στα χέρια μιας μικρής ολιγαρχίας, ένα πρόγραμμα ταχύτατης διεύρυνσης και θεσμικής θωράκισης των κοινωνικών ανισοτήτων», τονίζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς, εφόσον έρχεται για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας που δημιουργούν συνθήκες ζόφου για τους πολλούς. Όμως δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε τα «κεκτημένα» που δημιούργησαν οι πολιτικές αυτές την τετραετία 2010- 2014.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς, υποστηρίζει ο κ. Μηλιός θα αποτελέσει πρόγραμμα «αναδιανομής υπέρ των πολλών» και «θα οργανώσει αντίστοιχα τους αναγκαίους μετασχηματισμούς της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή:www.capital.gr

, , , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: