Τέλος (;) οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στα βουλευτικά γραφεία

mitsotakis_plasta_aftodioikisi

Αντιμέτωπος με το σύνολο…των βουλευτών θα έλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν υλοποιήσει την πρότασή του να καταργηθεί η απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων στα βουλευτικά γραφεία. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή της μεγάλης κρίσης, ωστόσο …εκεί έμεινε για λόγους ευνόητους.

Πλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την επαναφέρει με αφορμή και τις συνεχείς καταγγελίες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους «τριακοσίους» εξαιρούνται, ουσιαστικά, της αξιολόγησης που αφορά στους «κανονικούς» συναδέλφους τους: αφενός λόγω των σχέσεων που διαμορφώνει η μακροχρόνια συνεργασία υπαλλήλου-βουλευτη και, αφετέρου, επειδή οι εν λόγω αποσπάσεις προέρχονται κατά κανόνα από την κομματική δεξαμενή.

900 οι αποσπασμένοι στους βουλευτές

Σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς, ο κάθε βουλευτής δικαιούται δύο μετακλητούς επιστημονικούς συνεργάτες και τρεις αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι 900 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί στα βουλευτικά γραφεία.

Ο κ.Μητσοτάκης προτίθεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι αποσπάσεις από το Δημόσιο θα καταργηθούν και οι βουλευτές θα μπορούν να προσλαμβάνουν τρεις μετακλητούς συνεργάτες έκαστος – δηλαδή η εργασία τους στο βουλευτικό γραφείο θα λήγει ταυτόχρονα με τη θητεία του βουλευτή.

Οπως διευκρίνισε και δημοσίως σήμερα (vima fm)  ο ίδιος, θα επιδώξει διάλογο με τη Βουλή – δηλαδή με τα κόμματα και το προεδρείο του Σώματος.

Η αντίδραση του Κοινοβουλίου θεωρείται βέβαιη καθώς θα πρέπει να αναλάβει την κάλυψη του κόστους για τον επιπλέον μετακλητό.

Κι αυτό διότι οι αποσπασμένοι από το Δημόσιο δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής ούτε, φυσικά, τους βουλευτές, οι οποίοι πέραν των μηνιαίων αποδοχών (6-7.000 ευρώ) απολαμβάνουν δωρεάν συνεργάτες, ΙΧ, ατέλειες κλπ.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

, , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: