Μηλιός: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει εθνικές εκλογές

milios syriza 1Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται, προβλέπει ο Γιάννης Μηλιός, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο κ. Μηλιός θεωρεί σίγουρη τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η διαφορά των ποσοστών θα είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια.

Τονίζει όμως με βεβαιότητα ότι «η διαφορά θα είναι τέτοια που θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα εθνικές εκλογές». Απαντώντας στις θέσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου για την ανάγκη σταθερότητας ο κ. Μηλιός, τονίζει ότι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα».

«Η ανάδειξη της κυβέρνησης της Αριστεράς από τις εκλογές αυτές θα υπονομεύσει τη μονολιθική ηγεμονία των νεοφιλελεύθερων ελίτ. Θα ξεκινήσει μια σκληρή διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και ταυτόχρονα θα καταργηθούν άμεσα όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων που έχουν οδηγήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην κατάσταση που γνωρίζουμε. Αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ανάλογα με το τι θα συμβεί στην Ελλάδα θα υπάρξουν εξελίξεις και στις άλλες υπερχρεωμένες χώρες στην Ευρώπη» σημείωσε.

Στο ερώτημα αν δεν υπάρξει στην Ευρώπη ανατροπή και οι συσχετισμοί δεν αλλάξουν, πώς θα επιβάλει τις θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, για τα Μνημόνια και την κρίση της χώρας γενικότερα, απαντά:

«Η διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι προς την κατεύθυνση της ανατροπής της και όχι της σταθεροποίησής της. Στο πρόγραμμά μας υπάρχουν τα μέτρα ανακούφισης της πλειοψηφίας από την ανθρωπιστική κρίση και η ανάκτηση της εργασίας. Για τα μνημόνια δεν θα συζητήσουμε με τους δανειστές. Θα συζητήσουμε για τη δομή και το μέλλον της διαχείρισης του δημόσιου χρέους και δεν λέμε ότι θα επιβάλουμε τις θέσεις μας. Λέμε όμως ότι υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς είναι και προς το συμφέρον των δανειστών να καταστεί αξιόχρεο το ελληνικό κράτος. Η έκβαση αυτής της συζήτησης εξαρτάται προφανώς και από τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που θα έχει καταφέρει να συγκροτήσει η κάθε «πλευρά του τραπεζιού». Το σημαντικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση για το χρέος θα εκφράζει ταυτόχρονα τα συμφέροντα της Ελλάδας και της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σ’ αυτή τη συγκυρία τα συμφέροντα αυτά ταυτίζονται».

«Πρέπει να «τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες», πρέπει να εκφράσουμε με τόλμη και σοβαρότητα τη βούληση του λαού για ανατροπή της σημερινής ζοφερής κατάστασης».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: