«Λουκέτο» και «μαύρο» στη ραδιοτηλεόραση της Βαλένθια

CCOO RTVV 1Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βαλένθια την υποχρέωσαν να κλείσει την τηλεόραση και το ραδιόφωνό της, λόγω των περικοπών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της κρίσης στην Ισπανία, οι περιφέρειες της οποίας είναι υπερχρεωμένες.

Η τοπική ραδιοτηλεόραση RTVV σχεδίαζε να προχωρήσει στην απόλυση των 1.000 από τους 1.700 εργαζόμενούς της όμως το σχέδιο αυτό κρίθηκε παράνομο σήμερα από τα δικαστήρια, γεγονός που ανάγκασε την τοπική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμό της.

«Η μοναδική άλλη δυνατότητα είναι, δυστυχώς, να κλείσουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση επειδή η επαναπρόσληψη 1.000 υπαλλήλων καθιστά αδύνατη την επιβίωσή τους» υπογραμμίζει η τοπική κυβέρνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Μόνο για τη διατήρηση ενός εργατικού δυναμικού 1.700 ατόμων θα χρειάζονταν 72 εκατομμύρια ευρώ (…) ένα κόστος που η τοπική κυβέρνηση δεν μπορεί να επωμιστεί την παρούσα περίοδο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει επιβάλει σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους στις 17 περιφέρειες. Η Βαλένθια είναι μία από τις πιο υπερχρεωμένες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση έχει θέσει στις περιφέρειες ως στόχο να εξοικονομήσουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ, περιορίζοντας τις δαπάνες τους και επιβάλλοντας νέους φόρους το 2014 και το 2015.

Πατήστε εδώ: rtvv.es/va/

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: