Πόσοι είναι οι φορολογούμενοι «μαϊμού»;

eforia2Τη διαβεβαίωση ότι έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί από τις Εφορίες η εκκαθάριση 48.343 εκκρεμών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρέσχε σήμερα, Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως από τους 345.118 φορολογουμένους που από τα μέσα Ιουλίου κλήθηκαν από τις εφορίες να καταθέσουν τα πρωτότυπά δικαιολογητικά της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προσήλθαν οι 284.188, ενώ δεν εμφανίσθηκαν 60.930 φορολογούμενοι. Από τους 284.188 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 48.343 δηλώσεις.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορολογουμένους δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος. Καθώς μεγάλο μέρος αυτών έχει οφειλές προς το Δημόσιο είτε από το χαράτσι της ΔΕΗ, είτε από ΦΑΠ, είτε από ΦΠΑ αναμένουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης προκειμένου να συμψηφιστεί ο φόρος που οφείλουν με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης δήλωσε σήμερα πως οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα ολοκληρώσουν την εκκαθάριση των εναπομεινάντων δηλώσεων έως το τέλος του μήνα.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: