Δηλώστε λογαριασμό .. μη σας κατάσχουν τα λεφτά

athens_money_bank_2wedΚάλεσμα στους καταθέτες να δηλώσουν άμεσα στις τράπεζες τον λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύσει το ακατάσχετο απευθύνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή (ΣτΚ) Ευάγγελος Ζερβέας με αφορμή τα δημοσιεύματα περί κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω χρεών προς το δημόσιο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει ότι από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013, σύμφωνα με τις οποίες οι απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των δύο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Ο ΣτΚ εξηγεί όμως ότι υπάρχει και νομοθετική πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία «’με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Ο κ. Ζερβέας αναφέρει ότι παρά την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου, η Αρχή εξακολουθεί να δέχεται καταγγελίες καταθετών στους λογαριασμούς των οποίων οι τράπεζες προβαίνουν σε συμψηφισμούς για χρέη τους χωρίς να τηρούν τα όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: