Στον Αρείο Πάγο o Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

arios pagos grAπό το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ζητεί, με έγγραφό του, ο ειδικός ανακριτής-αρεοπαγίτης, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, να αποφασίσει για ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσαλαγανίδης με έγγραφο του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επιλυθεί το θέμα(εξάλειψη του αξιοποίνου). Ο ειδικός ανακριτής έκρινε αναγκαίο πριν ξεκινήσει την ανάκριση να έχει επιλυθεί το νομικό αυτο ζήτημα της παραγραφής ή μη, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.

Όπως είναι γνωστό, το νομικό ζήτημα που ανακύπτει συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.

Κατόπιν αυτού, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος θα διατυπώσει την πρότασή του για το θέμα αυτό στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο, στη συνέχεια, με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίζει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα συνέλθει μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: