Τι απαντούν A. Μητρόπουλος-Πλούταρχος στον ΣΔΟΕ;

mitropoulos ploutarxos maziΕπιχείρηση στοχοποίησης και διασυρμού σε βάρος του καταγγέλλει ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα κατόπιν ελέγχου του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 2.793.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο τραγουδιστής απειλεί με αγωγές όσους συνεχίσουν τη «συκοφαντική, άδικη και βάναυση» όπως τη χαρακτηρίζει, «σπίλωση της προσωπικότητάς του» . Δείτε τι απαντήσεις δίνουν οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της φοροδιαφυγής που έφερε στο φως το ΣΔΟΕ…

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Πλούταρχου, μέσω του δικηγόρου του Αλέξανδρου Στρίμπερη έχει ως εξής:

«Από ορισμένους κύκλους επιχειρείται η στοχοποίησή μου και ο διασυρμός μου, κάνοντας λόγο για εμπλοκή μου σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και στη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων από μέρους μου.

Σας δηλώνω ότι σέβομαι τη νομιμότητα και τους κανόνες δικαίου της συντεταγμένης Πολιτείας μας αλλά δεν ανέχομαι αβασίμως να διασύρομαι και να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος μου και μάλιστα σε θέματα του φορολογικού μου απορρήτου, το οποίο αποτελεί ευαίσθητο θέμα και για μένα όπως και για κάθε πολίτη στην ευνομούμενη Πολιτεία μας.

Η οποιαδήποτε τυχόν συνέχεια της συκοφαντικής, άδικης και βάναυσης σπίλωσης της προσωπικότητας εμού και της οικογενείας μου, θα έχει έννομες συνέπειες για όσους την επιχειρήσουν». Ενώ μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για δικηγορική αμοιβή στο εξωτερικό, χρήματα τα οποία επαναπάτρισε, και έχουν ήδη φορολογηθεί.

Η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για δικηγορική αμοιβή στο εξωτερικό, χρήματα τα οποία επαναπάτρισε, και έχουν ήδη φορολογηθεί. «Είμαι ο μοναδικός Έλληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό, κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη 2004 ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά. Παραβιάζεται ο νόμος περί επαναπατρισμού» υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Προσέθεσε ότι ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης γνωρίζει την υπόθεση και έχει ενημερωθεί ότι παραβιάζεται ο νόμος περί επαναπατρισμού.

Η δήλωσή του:

Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:

α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,

β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),

γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και

δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70 Αν. 2238/1994. Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: