Με χρέη στο ΙΚΑ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

ika team p/cΟφειλές προς το ΙΚΑ τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ έδειξε ο τακτικός έλεγχος που διενήργησε το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πλ. Συντάγματος το οποίο καλύπτει ασφαλιστικά τις έδρες των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη βουλή από τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση, μέχρι τις 28 Ιουνίου το μεν ΠΑΣΟΚ όφειλε κύριες εισφορές μαζί με πρόσθετα τέλη ύψους 109.415 ευρώ ενώ για την ίδια περίοδο η ΝΔ όφειλε 256.061 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας στο έγγραφό του προς τη Βουλή, αναφέρει ακόμη ότι «οι υπεύθυνοι διαχειριστές των δύο κομμάτων μπορούν να προβούν στην εκ νέου ρύθμιση ή εξόφληση των νέων προκυπτουσών οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο 4152/2013 Πάγια Ρύθμιση των οφειλόμενων εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές διατάξεις».

Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι:

Σε δημοσιεύματα σχετικά με οφειλές του κόμματος προς το ΙΚΑ απάντησε μέσα από ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών της, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Όπως επισημαίνεται, θα προχωρήσει στην εξ ολοκλήρου αποπληρωμή των οφειλών της προς το ίδρυμα με την καταβολή της δεύτερης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης για το 2013.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: