Economist: Σοβαρό ενδεχόμενο για εκλογές την άνοιξη

Economist red logoEconomist: Αν η ΧΑ αποδειχθεί εγκληματική οργάνωση υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για εκλογές την άνοιξη!! Την αλλαγή των δεδομένων για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και το μεγάλο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνει με άρθρο του το περιοδικό Economist. Το δημοσίευμα τονίζει πως ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την άνοιξη, εάν η σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής ενισχύσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Economist όμως, προειδοποιεί πως εάν η δικαστική πορεία δεν έχει την επιθυμητή πορεία, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ρισκάρει πολλά. «Πολλοί ελπίζουν ότι η σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής θα αλλάξει τα δεδομένα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για αφανισμό της «ντροπής» της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ημέρα, η κυβέρνησή του παρουσίασε προσχέδιο νόμου για τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος (η Χρυσή Αυγή αναμένεται να λάβει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ σε κρατική χρηματοδότηση φέτος).» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Εάν οι κατηγορίες ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση αποδειχθούν, τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ενδέχεται ακόμη και να προχωρήσει σε εκλογές την ερχόμενη άνοιξη, ελπίζοντας ότι θα λάβει ισχυρότερο αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία και να σχηματίσει μία πιο σθεναρή κυβέρνηση από το σημερινό άβολο δικομματικό συνασπισμό.

Εάν όμως οι κατηγορίες καταρρεύσουν, τότε ο κ. Σαμαράς κινδυνεύει να φανεί αντιδημοκρατικός και καταπιεστικός – έκβαση μάλλον ειρωνική δεδομένης της τακτικής που ακολουθούν οι αντίπαλοί του»

«Με ισχυρότερη κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς θα έχει μεγαλύτερη στήριξη στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφθηκαν σύντομα την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα. Η κυβέρνηση χρειάζεται επίσης να οριστικοποιήσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ, όπου περιλαμβάνονται οι περικοπές στο δημόσιο τομέα και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Τουλάχιστον τώρα ο κ. Σαμαράς κέρδισε ρούμπους με αυτή την αιφνιδιαστική και ισχυρή κίνηση εναντίον των νέο-ναζί» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: euro2day.gr

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε