Που θα βρει η Ελλάδα 50 εκατ. για την προεδρεία της ΕΕ;

samaras maximou xali 2Οι Γερμανοί επικρίνουν την Ελλάδα ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατ. ευρώ για την προεδρία της ΕΕ. «Την ώρα που χρωστά 300 δισ. ευρώ και που προστατεύεται από τη χρεοκοπία», λέει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε ένα επικριτικό τηλεγράφημα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), το οποίο αναδημοσιεύτηκε στα γερμανικά ΜΜΕ, γίνεται λόγος πως η Ελλάδα σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατ. ευρώ για την προεδρία της ΕΕ, την ώρα που χρωστά πάνω από 300 δισ. ευρώ και που προστατεύεται από τη χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Η Ελλάδα έχει περισσότερο από 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, ενώ το κράτος εδώ και χρόνια προστατεύεται από τη χρεοκοπία με εξωτερική δανειακή βοήθεια – παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για την προεδρία της στην ΕΕ».

«Πρόκειται για μικρότερο ποσό από εκείνο που δαπάνησαν προηγουμένως άλλες χώρες για την τακτική προεδρία της ΕΕ και ελπίζουμε ότι δεν θα εξαντλήσουμε πλήρως τον προϋπολογισμό», φέρεται να είπε Έλληνας αξιωματούχος -σύμφωνα με το DPA, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Πάντως, επισημαίνεται ότι η εκάστοτε προεδρία πρέπει να αναλάβει τις δαπάνες για τις συναντήσεις των υπουργών της ΕΕ στη χώρα, ενώ οι δαπάνες για τις συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες αναλαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: