Η αναδιάρθρωση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα

lagard imf bluΗ αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά αυτό θα εξέθετε σε πιθανό κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN.

«Με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης» δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος».

Αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή οικονομία, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι η κατάστασή της βελτιώνεται και ότι αναμένει να αναπτυχθεί το επόμενο έτος. «Μετά από πολλά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, βλέπουμε πρόοδο για το επόμενο έτος» είπε .

Η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη σημαντικά προβλήματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, αλλά ήταν επιφυλακτική σχετικά με την άποψη της κυρίας Σέιλα Μπερ, μία πρώην επικεφαλής εποπτικής αρχής των ΗΠΑ, ότι μπορεί να συμβεί και άλλο κραχ.

«Ακριβώς το ίδιο πράγμα; Δεν είμαι βέβαιη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγάλα θέματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, όπως θα έπρεπε».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα δουλειά σε τρεις τομείς: Για τις τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν, τη διαφάνεια της αγοράς παραγώγων και τη ρύθμιση και το άνοιγμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: