Βενιζέλος: Θα δεχτούμε τον Τουρκοκύπριο συνομιλητή

venizelos davoutoglou oieΤουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν να έχουν χωριστές συναντήσεις με τους συνομιλητές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, αντίστοιχα.

Αυτό αποκάλυψε καλά ενημερωμένη πηγή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ολοκλήρωση μακράς συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στη Νέα Υόρκη. Ήδη, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε σχετικά τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Μιλώντας στους Ελληνες δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος είπε πως συζήτησαν με τον Τούρκο ομόλογό του τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ανέφερε για το θέμα των συνομιλητών πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί τον Τουρκοκύπριο συνομιλητή, αν πράξει το ίδιο και η τουρκική.

Υπάρχει μομέντουμ

«Ο κ. Νταβούτογλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Ντάουνερ. Θα δεχθώ κι εγώ την επίσκεψη του κ. Ντάουνερ. Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο μομέντουμ στο Κυπριακό, με βάση τις προτάσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επειδή η κυπριακή κυβέρνηση μας έχει ζητήσει να συναντηθούμε με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, εμείς είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε, εφόσον φυσικά και η τουρκική κυβέρνηση δεχθεί να συνομιλήσει με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα νέο διαδικαστικό στοιχείο, που συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το μομέντουμ στο Κυπριακό για το οποίο μιλήσαμε προηγουμένως», είπε.

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε