Σαχπατζίδης: Με εξαπάτησε ο Τσοχατζόπουλος

akis tsoxatzo gr« Τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον συνέφερε εκείνη την περίοδο να έχει από κοντά του τον Γιώργο Σαχπατζίδη. Τον χρησιμοποίησε, τον έστυψε, του πήρε χρήματα και τον πέταξε χωρίς ποτέ να πει την αλήθεια» υποστήριξε σήμερα αγορεύονταν στη δίκη των «χρυσών μιζών» ο κ Βασίλης Αρβανίτης εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Γ. Σαχπατζίδη.

Η υπεράσπιση του προφυλακισμένου επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι ο Γ. Σαχπατζίδης, βοήθησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο θεωρωντας ότι είναι ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε να προσφέρει στη χώρα.

«Ο παντοδύναμος τότε Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στον επιχειρηματία, ταξίδεψαν μαζί στην Πετρούπολη και του γνώρισε τον πρώην πρωθυπουργό Πριμακόφ. Τον εξαπάτησε, του εμφανίστηκε ως παντοδύναμος υπουργός του είπε έχω τις γνωριμίες να σε βοηθήσω και να ανοιχτείς επιχειρηματικά» είπε ο συνήγορος και προσέθεσε :« Του είπε ότι έχει ένα ακίνητο και ότι ανήκε σε ένα fund» . Ο συνήγορος στην αγόρευσή του αναρωτήθηκε αν είχε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος να εκμυστηρευτεί στον Γ Σαχπατζίδη « ότι τα χρήματα προέρχονται από μίζες».

Κατά την υπεράσπιση ακόμα του κατηγορούμενου επιχειρηματία οι εταιρίες που ίδρυσε ο Γ Σαχπατζίδης στην Ιταλία ήταν νόμιμες, ενώ ο ίδιος δεν υπήρξε πότε κάτοχος ή εκπρόσωπος. Από την πλευρά του ο έταιρος συνήγορος του κατηγορούμενου επιχειρηματία κ Ηρειώτης επισήμανε στην αγόρευσή του ότι το ελληνικό δημόσιο είναι πλήρως εξασφαλισμένο ως προς τις απαιτήσεις του προς τον επιχειρηματία καθώς έχει δεσμεύσει την περιουσία του Σαχπατζίδη μέχρι του ποσού των 14 εκατ ευρώ, ενώ έχουν επιβληθεί και πρόστιμα 9 εκατ ευρώ.

« Πρόκειται για έναν σοβαρό επιχειρηματία, κα έναν έντιμο άνθρωπο που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τη προέλευση του μαύρου χρήματος» είπε ο κ Ηρειώτης και επισήμανε πως ο εντολέας του δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει από το 1997 που ήρθε σε επαφή με τον πρώην υπουργό να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα το 2000.

« Αν γνώρισε θα συμμετείχε; Θα έπαιρνε επιταγές από μια off-shore εταιρία να τις βάλει στο όνομά του; Συγκάλειπτε ή αποκάλυπτε; » προσέθεσε

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του κ Μιχάλη Δημητρακόπουλου συνήγορου υπεράσπισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου και της Γκούντρουν Μολντενάουερ

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: