Εφοδιάζονται με ακτίνες-Χ τα τελωνεία !!

teloneio-euzonoiΤην τοποθέτηση στα τελωνεία συστημάτων με ακτίνες-Χ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του λαθρεμπορίου αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ζήτησε ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Όπως σημείωσε ο κ. Σούρλας μετά τη συνάντηση, από τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ προκύπτει ότι «από το 2004 μέχρι και σήμερα προκηρύχθηκαν πέντε διαγωνισμοί για την προμήθεια συστημάτων ανίχνευσης (2004, 2007, 2009, 2010, 2011) και ματαιώθηκαν όλοι»!

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το 2009 είχε εγκατασταθεί στο Ε’ τελωνείο Πειραιά σύστημα ανίχνευσης από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, το οποίο στη συνέχεια αποσύρθηκε. Στο μικρό χρονικό διάστημα που παρέμεινε κατάφερε να εντοπίσει κοκαΐνη 500 κιλών!

«Σε καμία περίπτωση, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες, δεν αρκούν οι φυσικοί έλεγχοι από τους τελωνειακούς υπαλλήλους» σημείωσε ο κ. Σούρλας, τονίζοντας ότι οι πιστώσεις για την προμήθεια 5 συστημάτων ανέρχονταν σε 9 εκ. ευρώ και ήταν εξασφαλισμένες από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ο ίδιος, μάλιστα, κατέγραψε ως απορίας άξιο το πώς «κολλάει» ένα τέτοιο θέμα όταν μόνο από τα λαθραία τσιγάρα το Δημόσιο χάνει έσοδα 800 εκ. ευρώ ετησίως.

sexy x ray 2 sexy x ray 1

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: