Ποιο «προστατεύονται» από το μέτρο της κινητικότητας;

sxolikos fylakasΔιάταξη – πρόκληση χαστούκι σε όλους τους απολυμένους και τις οικογένειες τους, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, καθώς μεταξύ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης, παρείσφρησε διάταξη που στην ουσία «προστατεύει» από το μέτρο της κινητικότητας (και της απόλυσης) εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία και έχουν διορίσει υπουργοί και βουλευτές στο δημόσιο απο το 1980!

Ειδικότερα, με την εν λόγω διάταξη (αρ. 90 παρ 2) στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα προσμετρηθεί το γεγονός ότι έχουν θητεύσει δίπλα σε υπουργούς!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση μάλιστα ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο καθώς- όπως φαίνεται – εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης, μένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη διάταξη (αρ.90 παρ. 2), εάν δεν αποσυρθεί, ενδεχομένως να δώσει ένα σοβαρό κίνητρο σε όσους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να καταψηφίσουν – και είναι τόσοι που ίσως δνε προλάβει ο Α.Σαμαράς να διαβεί σαν πρωθυπουργός την πόρτα του Λ.Οικου.

Να σημειωθεί ότι κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει έως και τέσσερις συνεργάτες αποσπασμένους από υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σημαντικό αριθμό δικαιούνται και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων (σ.σ. ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη).

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: