«Μπόνους» πρόκληση για αποσπασμένους σε υπουργικά γραφεία

«Φωτογραφική» διάταξη η οποία πριμοδοτεί αποσπασμένους σε υπουργικά γραφεία δημοσίους υπαλλήλους με περισσότερα μόρια σε περίπτωση που τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που ήδη συζητείται στη Βουλή.

Η διάταξη περιλαμβάνεται στην δεύτερη παράγραφο του εννενηκοστού άρθρου του πολυνομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας ως θετικό κριτήριο αξιολόγησης για την ενδεχόμενη μετακίνηση υπαλλήλου στο πλαίσιο της κινητικότητας, την προϋπηρεσία τους σε υπουργικά γραφεία ή γραφεία υφπουργών.

Μάλιστα κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμνισης Κυριάκο Μητσιοτάκη ασκήθηκαν πιέσεις όχι για την απόσυρση της διάταξης ως ρουσφετολογικής αλλά για να συμπεριληφθούν σε αυτή και αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι σε κόμματα ή γραφεία βουλευτών…

Η επίμαχη που αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις είναι η εξής:

Εάν καταργηθούν ορισμένες θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης σύμφωνα με την παράγραφο Ζ.2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, κατά τα ανωτέρω διενεργείται με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι υπό κατάργηση θέσεις του φορέα, εφόσον υπηρετούν σε υπηρεσίες ή μονάδες που αξιολογήθηκαν σύμφωνα με την αρ.1 του παρόντος.

Α. Η αποτίμηση προσόντων του υπαλλήλου στηρίζεται σε επί μέρους κριτήρια που αφορούν τη βασική και επαγγελματική του εκπαίδευση, την εν γένει εργασιακή και διοικητική του εμπειρία, τα ειδικά καθήκοντα όπως των υπηρετούντων με οποιαδήποτε σχέση σε Διεθνείς Οργανισμούς, και σε γραφεία και σε υπηρεσίες που εμππτουν στις διατάξεις του π.δ.63/2005, και την εργασιακή του φυσιογνωμία οπως (δεξιότητες, ή επιδόσεις, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές, τις μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες απουσίες) και τον τρόπο εισαγωγής στους φορείς της παρ.1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή του κατάσταση κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση ε. Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν τίθενται κατά προτεραιότητα σε διαθεσιμότητα χωρίς αποτίμηση των προσόντων.

Πηγή: ethnos.gr

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: