Ασημακοπούλου: Δεν είναι η ώρα για ευθύνες του παρελθόντος

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, είπε για τις απολύσεις στο δημόσιο:

«Το μεγάλο ταμπού που σπάει αυτή την στιγμή, είναι αυτό του τι σημαίνει δημόσιος υπάλληλος, που κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να σημαίνει πλέον δημόσιος λειτουργός.

Το πιο σημαντικό είναι ο δημόσιος υπάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, εκεί που υπάρχει ανάγκη από πλευράς δημόσιου συμφέροντος και εκεί που θα αποδώσει τα μέγιστα στην υπηρεσία του πολίτη.

Κανείς δεν θέλει και δεν έχει σαν αυτοσκοπό την δημιουργία περισσότερων ανέργων. Σημειώνω όμως ότι 1,5 εκατομ. άνεργοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Και ο αντίλογος είναι ότι αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, για να συμμαζευτεί ο δημόσιος τομέας, δεν θα έχουμε σαν χώρα καμία ελπίδα για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει και να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία μας, ούτως ώστε οι 1,5 εκατομ. άνθρωποι να έχουν ευκαιρία να βρουν δουλειά…

Όταν εκλέχτηκα, είχα πλήρη συναίσθηση ότι θα έχουν πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος οι αποφάσεις που θα πάρω σε προσωπικό επίπεδο -και αυτό το είχα αποδεχτεί και το αποδέχομαι και τώρα-, αλλά και ότι βρισκόμαστε σε μια φάση κατεπειγόντως γενικώς. Είναι κατεπείγον να σώσουμε τη χώρα. Το να πρέπει να μελετήσω ένα νομοσχέδιο, αντί σε δύο εβδομάδες, μέσα σε τέσσερις μέρες, θεωρώ ότι δεν είναι κορυφαίος προβληματισμός».

 Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

«Είναι σαφής η λαϊκή εντολή να βάλουμε αυτή την στιγμή μπροστά την συνεργασία και αυτά που μας ενώνουν, για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Αυτή είναι η λαϊκή απαίτηση… Αυτά που πιστεύουμε ιδεολογικά, ως νεοδημοκράτες, είναι δεδομένα. Δεν αλλάζει το παρελθόν, αλλά δεν είναι η ώρα να μπούμε σε μια συζήτηση για τον επιμερισμό των ευθυνών του παρελθόντος. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε εκείνα τα οποία μας ενώνουν, ούτως ώστε η κυβέρνηση αυτή, η οποία πρέπει να κάνει πολύ μεγάλα και πολύ δύσκολα πράγματα, χωρίς καμία πίστωση χρόνου, να προχωρήσει μπροστά».

 

 

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: