Στα 250 δισ. ευρώ το κόστος της διαφθοράς στη Γερμανία

Άμα ρωτήσει κανείς τους Ευρωπαίους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη διαφθορά, δεν αποκλείεται οι μισοί εξ αυτών να αναφερθούν στην Ελλάδα, αφού οι Έλληνες έχουν γίνει συνώνυμο της διαφθοράς και της παρανομίας.

Γι’ αυτό δε μας στέλνουν και βοήθεια οι φίλοι μας Γερμανοί, που είναι αδέκαστοι σε θέματα διαφθοράς; Μόνο που η διαφθορά στη Γερμανία που στηλιτεύει όλο τον ευρωπαϊκό Νότο για αδιαφανείς συναλλαγέςκαι κακή δημοσιονομική διαχείριση όχι μόνο ζει αλλά.. και βασιλεύει καθώς αγγίζει σε ύψος ένα ολόκληρο ελληνικό ΑΕΠ! Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του αυστριακού πανεπιστημίου του Λινζ Φρέντριχ Σνάιντερ, την οποία δημοσιεύει η Welt, η διαφθορά και η δωροδοκία φέτος θα κοστίσουν 250 δισ. ευρώ στη γερμανική οικονομία! Μάλιστα, η έρευνα καταλήγει ότι φέτος είναι αυξημένη σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα του 2005 που ήταν μόλις… 220 δισ. ευρώ!

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, ο βαθμός διαφθοράς των υπαλλήλων ενός κράτος και των μεγάλων επιχειρήσεων εξαρτάται άμεσα από την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς όσο χειρότερη η οικονομία τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα δωροδοκίας. Θα αναρωτηθεί, λοιπόν, κανείς, γιατί είναι μεγάλη η διαφθορά (μάλιστα με αυξητικές τάσεις) στη Γερμανία που ανθεί οικονομικά; Ο Σνάιντερ εξηγεί ότι ρόλο στην αύξηση της διαφθοράς παίζει και η παρακμή των ηθών. Κα Μέρκελ ακούτε ή δε σας ενδιαφέρουν έρευνες δίχως τη λέξη «Έλληνες»;

Πηγή: star.gr

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: